Tapahtumat

Euroklubi järjestää vuosittain useita jäsentapahtumia. Ajankohtaisista tapahtumista tiedotetaan tällä sivulla sekä sivun oikeassa laidassa olevassa jäsentilaisuudet-osiossa.

Tietoa yhdistyksen menneistä tilaisuuksista löytyy menneet tapahtumat -osiosta.

Kevääksi 2018 on suunnitteilla seuraavat tapahtumat:

Vierailu Euroopan kemikaalivirastoon huhti-toukokuussa

Kesätapahtuma Musiikkitalon terassilla

Menneet tapahtumat keväältä 2018:

EU-viestintää Suomen politiikan ytimestä -keskustelutilaisuus maanantaina 19.2.2018, klo. 17.00–18.00, Valtioneuvoston kansliassa (sisäänkäynti Aleksanterinkatu 3 H), Helsinki.

Euroklubi ry järjestää keskustelutilaisuuden Valtioneuvoston kanslian EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholmin kanssa maanantaina 19. helmikuuta, klo. 17.00–18.00, Valtioneuvoston kansliassa (VNK).

Tulemme keskustelemaan mm. hallitustyöstä EU-viestinnän suhteen, mitkä mahdollisuudet ja haasteet liittyvät niihin, miten tärkeitä EU-asioita voi nostaa esiin myös vaalien välissä – Suomen EU-puheenjohtajuuskausikin alkaa lähestyä (syksy 2019), joten puhumista riittää.

Anne Sjöholm vastaa tehtävässään käytännössä pääministerin EU- ja kansainvälisten asioiden viestinnän suunnittelusta, toteutuksesta ja koordinoinnista, ja on vastuussa valtioneuvoston EU-ministerivaliokunnan kokouksien tiedotuksesta ja Eurooppa-neuvostojen kokouksien viestinnästä Suomen osalta. Ennen nykyistä tehtävää hän toimi yli 20 vuotta MTV3:n uutistoiminnan palveluksessa, mm. EU-toimittajana.

Tilaisuus on avoin Euroklubin jäsenille. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Euroklubinhallituksen jäsen Robert Eklund, robert.g.eklund@gmail.com: sähköpostissa tulee olla nimi ja puhelinnumero. Saatte sähköpostilla vastauksena varmistusviestin. Tilaisuuteen mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Uusi vuosi, uusi EU-puheenjohtajakausi: Vierailu Bulgarian suurlähetystöön, torstaina 1. maaliskuuta, klo. 15.00–16.00 (sisäänkäynti Kuusisaarentie 2 B).

Euroklubi järjestää vierailun Bulgarian suurlähetystöön torstaina 1. maaliskuuta klo. 15.00–16.00. Lähetystössä meidät vastaanottaa Bulgarian suurlähettiläs Martin Ivanov.

Bulgaria on tammikuun 2018 alusta toiminut Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaana, ja vaikuttaa siinä roolissa EU:n poliittiseen agendaan, samalla ollessaan vastuussa neuvoston hallinnollisien tehtävien koordinoinnista. Puheenjohtajuuden prioriteetteinä ovat mm. Euroopan tulevaisuus ja nuoret, Länsi-Balkanin integraatio, turvallisuus ja vakaus, sekä digitaalinen talous, jota jatketaan tietoisesti Viron kauden jälkeen.

Suurlähettiläs Ivanov on ollut maansa edustaja Suomessa ja Virossa vuodesta 2016. Hän on historian tohtori Bulgarian kansallisakatemiasta (Bulgarian Academy of Sciences), ja on ennen nykyistä tehtäväänsä toiminut mm. opetus- ja kulttuuriasioiden neuvonantajana Bulgarian presidentille, kansallisarkiston johtajana, tutkijana ja päätoimittajana. Bulgarian ollessa vailla poliittista hallitusta syksyllä 2014 (elokuusta marraskuuhun), hän toimi virkamieshallituksessa kulttuuriministerinä.

Tilaisuus on avoin Euroklubin jäsenille. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Euroklubinhallituksen jäsen Robert Eklund, robert.g.eklund@gmail.com: sähköpostissa tulee olla nimi ja puhelinnumero. Saatte sähköpostilla vastauksena varmistusviestin. Tilaisuuteen mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Euroklubin vuosikokous pidetään torstaina 22.3. klo 17 vielä määrittämättömässä paikassa. Kutsu tulee jäsenten sähköposteihin.