Uusi vuosi, uusi EU-puheenjohtajakausi: Vierailu Bulgarian suurlähetystöön to 1.3.2018 | Euroklubi – Ikkunat auki Eurooppaan

Uusi vuosi, uusi EU-puheenjohtajakausi: Vierailu Bulgarian suurlähetystöön, torstaina 1. maaliskuuta, klo. 15.00–16.00 (sisäänkäynti Kuusisaarentie 2 B).

Euroklubi järjestää vierailun Bulgarian suurlähetystöön torstaina 1. maaliskuuta klo. 15.00–16.00. Lähetystössä meidät vastaanottaa Bulgarian suurlähettiläs Martin Ivanov.

Bulgaria on tammikuun 2018 alusta toiminut Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaana, ja vaikuttaa siinä roolissa EU:n poliittiseen agendaan, samalla ollessaan vastuussa neuvoston hallinnollisien tehtävien koordinoinnista. Puheenjohtajuuden prioriteetteinä ovat mm. Euroopan tulevaisuus ja nuoret, Länsi-Balkanin integraatio, turvallisuus ja vakaus, sekä digitaalinen talous, jota jatketaan tietoisesti Viron kauden jälkeen.

Suurlähettiläs Ivanov on ollut maansa edustaja Suomessa ja Virossa vuodesta 2016. Hän on historian tohtori Bulgarian kansallisakatemiasta (Bulgarian Academy of Sciences), ja on ennen nykyistä tehtäväänsä toiminut mm. opetus- ja kulttuuriasioiden neuvonantajana Bulgarian presidentille, kansallisarkiston johtajana, tutkijana ja päätoimittajana. Bulgarian ollessa vailla poliittista hallitusta syksyllä 2014 (elokuusta marraskuuhun), hän toimi virkamieshallituksessa kulttuuriministerinä.

Tilaisuus on avoin Euroklubin jäsenille. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Euroklubin hallituksen jäsen Robert Eklund, robert.g.eklund@gmail.com: sähköpostissa tulee olla nimi ja puhelinnumero. Saatte sähköpostilla vastauksena varmistusviestin. Tilaisuuteen mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.